Dierenkliniek Hulst
18 september 2021

De kat


Controle na aanschaf

Normaal gesproken krijgt u uw kitten (jong poesje of katertje) mee naar huis op de leeftijd van rond de 7 weken. Dit is zowel voor het kitten als u in eerste instantie even wennen.
Een kitten is erg gericht op de omgeving , dus gun een kitten de tijd om uw huis te verkennen. Plaats de kattenbak op een goed zichtbare plek en zet het kitten regelmatig even op de bak.
Wanneer u uw kitten een paar weken in huis hebt, rond de leeftijd van 8 9 weken, is het verstandig om het kitten te laten vaccineren bij de dierenarts. Dit is tevens meestal uw eerste bezoek van het kitten aan de dierenkliniek, waarbij de dierenarts wat extra tijd vrijmaakt om uw kitten goed te kunnen controleren en u al uw eventuele vragen kunt stellen.
Bovendien krijgt u bij zon eerste bezoek een leuk kittenpakket mee naar huis met wat algemene informatie over voeding, ontworming, vlooienbehandeling etc.
Algemene lichaamskenmerken van de kat
Lichaamstemperatuur : 38,5 39 C
Ademfrequentie : 20 40 / min
Polsslag : 110 140 /min
Krolsheid : een poes kan al krols (en dus gedekt) worden vanaf 6 maanden, het seizoen loopt vanaf februari tot en met april, maar ook tot in de herfst is dekking mogelijk.
Natuurlijk is uw dierenarts het vertrouwde adres wanneer er iets met uw kat aan de hand is, maar ook voor uw gezonde huisdier staat uw dierenarts altijd klaar. Zo zijn er in de dierenkliniek tal van producten aanwezig welke u elke werkdag tussen 10.00 en 17.00 uur en tijdens de spreekuren kunt komen ophalen om het leven van en met uw kat zo plezierig mogelijk te maken. Natuurlijk kunt u ook altijd advies krijgen over deze producten.
Verkrijgbaar zijn:
- Vlooien- en tekenmiddelen, zoals pipetjes, banden, spray en omgevingsspray
- Diervoeding voor gezonde dieren en voor dieren die een speciaal dieet moeten volgen
- Vachtverzorgingsproducten zoals shampoos
- Wormmiddelen
- Cleaners voor de regelmatige hygine van oren, ogen etc. TOP

 ADOBE Reader Download
Sitemap Privacy Disclaimer

Copyright © 2005, Dierenkliniek Hulst | Design: Dirk Aerts | Laatst gewijzigd op: 21.11.2019