Dierenkliniek Hulst
18 september 2021

De hond


Identificatie

In Nederland wordt elke hond die gefokt wordt volgens de rasvereniging voordat hij naar de nieuwe eigenaar gaat gechipt. Deze microchip (ter grootte van een rijstekorrel) wordt onderhuids aangebracht. De injectie gebeurt vrijwel pijnloos en vereist geen verdoving. De chip bevat een unieke identificatiecode, die met de Nederlandse landencode "528" begint. Hierna wordt het nummer gekoppeld aan de nieuwe eigenaar en verwerkt in een database.
Vibacchip
Dit systeem is onuitwisbaar, niet te vervalsen en werkt levenslang.
Wanneer uw hond ergens gevonden wordt, kan de chip afgelezen worden en zodoende onmiddellijk nagegaan worden wie de eigenaar is. Het aflezen gebeurt door middel van een elektronisch afleesapparaat, wat bijna bij elke dierenarts, elk dierenasiel, de dierenambulance en sommige gemeenten aanwezig is.
Wanneer uw hond nog getatoeŽerd is of om een andere reden niet gechipt is, kunt u ten alle tijden uw hond laten chippen en registreren bij Dierenkliniek Hulst. De chip voldoet aan de ISO-standaard, wat inhoudt dat de chip van uw hond ook in het buitenland kan worden afgelezen (bv tijdens vakanties). De landscode vertelt onmiddellijk uit welk land de hond afkomstig is. Dankzij internet kan nog sneller het adres van een gechipt dier worden gevonden.

Raadpleeg daarvoor:

 ADOBE Reader Download
Sitemap Privacy Disclaimer

Copyright © 2005, Dierenkliniek Hulst | Design: Dirk Aerts | Laatst gewijzigd op: 21.11.2019