Dierenkliniek Hulst
18 september 2021

De kat


Kastratie kater

Katers die niet gekastreerd worden zijn veel op pad en proberen door vechten met andere katten hun territorium te verdedigen, waardoor zij meer kans op verwondingen en ontstekingen (abcessen) hebben. Door hun seksueel actief gedrag lopen ze grote kans om met het kattenaids te worden besmet. Ze hebben dikwijls de gewoonte buiten en binnen overal hun stinkende urine tegenaan te sproeien als territoriumafbakening.

Een kat kan gekastreerd worden vanaf een leeftijd van 5 6 maanden. Bedenk wel dat wanneer uw kater begint te sproeien snelle actie gewenst is. Wanneer de kat sproeien tot een gewoonte heeft gemaakt is kastratie geen oplossing meer, maar is het al een gewoontegedrag geworden!

Bij kastratie worden onder volledige narcose beide testikels verwijderd. Het is een relatief kleine ingreep. Uw kat dient op de ochtend van de operatie om 8.30 uur nuchter binnengebracht te worden (d.w.z. eten en drinken weg na 20.00 uur de avond voor de operatie) en kan s middags om 14.00 uur opgehaald worden.

 ADOBE Reader Download
Sitemap Privacy Disclaimer

Copyright © 2005, Dierenkliniek Hulst | Design: Dirk Aerts | Laatst gewijzigd op: 21.11.2019